۶ دقیقه
آندوسکوپی-بینی

نکات مهم درباره آندوسکوپی بینی و سینوس

آنچه می خوانید...

آندوسکوپی بینی و سینوس، یکی از روش هایی است که پزشک متخصص گوش و حلق و بینی توسط آن به بررسی مجاری بینی و سینوس ها می پردازد. آندوسکوپی یک لوله باریک و انعطاف پذیر است که در انتهای آن یک دوربین و نور قرار دارد. پزشک این لوله را وارد بینی می کند سپس توسط دوربین آن، مجاری داخلی بینی را به طور کامل مشاهده می کند. سینوس ها بخشی از فضای پشت بینی می باشند که توسط استخوان های صورت احاطه شده اند. پزشک با استفاده از آندوسکوپی می تواند تمام این قسمت ها را مشاهده کند. تصاویر بدست آمده از آندوسکوپی تاثیر زیادی در تشخیص و درمان مشکلات بیمار دارد.

در این مقاله نکات مهمی درباره آندوسکوپی بینی و سینوس دراختیار شما قرار می دهیم. با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات جامعی کسب کنید…

آندوسکوپی-بینی-و-سینوس

چه زمانی نیاز به آندوسکوپی بینی داریم؟

پزشک به دلایل مختلفی اقدام به آندوسکوپی بینی می کند. برای انجام این کار باید به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. برخی از این دلایل عبارتند از:

  • امکان دارد بینی دچار گرفتگی یا انسداد شود. در این صورت پزشک برای تشخیص علت گرفتگی اقدام به آندوسکوپی بینی می کند.
  • ممکن است بینی دچار عفونت شود.
  • اگر در بینی پولیپ یا تومور وجود داشته باشد با آندوسکوپی بینی قابل تشخیص است.
  • چنان چه بینی شما دچار خونریزی مداوم شود.
  • زمانی که فردی بویایی خود را از دست می دهد پزشک برای تشخیص علت آن اقدام به آندوسکوپی می کند.
  • بررسی عفونت سینوس ها

آندوسکوپی بینی چه کمکی به پزشک می کند؟

پزشک به وسیله آندوسکوپی بینی می تواند جزئیات کامل بینی را مشاهده کرد.  محل دقیق خونریزی بینی توسط آندوسکوپی قابل شناسایی است همچنین می توان میزان تومورهای سرطانی را به آسانی تشخیص داد. گاهی اوقات پزشکان از آندوسکوپی به عنوان ابزاری برای درمان استفاده می کنند. چنانچه کودکی یک جسم خارجی را وارد بینی خود کرده باشد پزشکان با آندوسکوپی آن را از بینی کودک خارج می کنند. پزشکان از آندوسکوپی به منظور روند بهبود سینوس و پولیپ بینی استفاده می کنند. یکی از دلایل عمده ی پزشکان برای استفاده از روش آندوسکوپی، رینوسینوزیت می باشد. گاهی اوقات بیمار دچار آبریزش زرد یا سبز رنگ می شود و در ناحیه صورت خود احساس درد شدید می کند. پزشک با استفاده از آندوسکوپی می تواند میزان عفونت سینوس ها را بررسی کند و آن را جمع کند. بسیاری از پزشکان از جراحی آندوسکوپی به عنوان روش کم تهاجمی به منظور درمان پولیپ، تومورهای بینی و … استفاده می کنند.

خطرات آندوسکوپی چیست؟

به طور کلی جراحی آندوسکوپی بینی بدون خطر است اما گاهی اوقات با عوارضی همراه است که عبارتند از: خونریزی بینی، بیهوش شدن بیمار، واکنش آلرژیک به بی حس کننده. برخی از افرادی که دچار مشکلات خونی هستند یا داروی رقیق کننده خون مصرف می کنند بیشتر در معرض عوارض آندوسکوپی قرار می گیرند. قبل از شروع آندوسکوپی باید اطلاعاتی در مورد سوابق بیماری  و داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود بدهید. قبل از آغاز آندوسکوپی پزشک ممکن است شما را از خوردن برخی از داروهای رقیق کننده ی خون منع کند. امکان دارد پزشک توصیه هایی نیز در رابطه با غذا خوردن شب قبل آندوسکوپی به بیمار داشته باشد. برای عبور آسان آندوسکوپی داخل حفره بینی معمولا از یک اسپری بی حس کننده استفاده می شود و در برخی از مواقع نیز از طریق تزریق ماده ی بی حس کننده، حفره بینی را برای مدت کوتاهی بی حس می کنند.

هزینه-آندوسکوپی-بینی-و-سینوس

در زمان جراحی آندوسکوپی چه اتفاقی می افتد؟

برای انجام آندوسکوپی بینی باید روی یک صندلی بنشینید آن گاه پرستار بینی شما را با اسپری بی حس می کند. پس از چند دقیقه پزشک آندوسکوپی را وارد بینی شما می کند اگر در این زمان احساس ناراحتی داشتید. پزشک خود را در جریان قرار دهید احتمالا پزشک از یک داروی بی حس کننده ی قوی تر استفاده می کند یا لوله ی آندوسکوپی باریک تری انتخاب می کند. پزشک از یک سوراخ بینی آندوسکوپی را عبور می دهد تا بتواند سینوس ها و حفره ی بینی را به خوبی مشاهده کند. پزشک می تواند این کار دو بار در یک حفره بینی تکرار کند. پزشک برای مشاهده ی محدوده ی بیشتر آندوسکوپی را وارد سوراخ دیگر بینی می کند. پزشک امکان دارد برای بررسی بیشتر بخشی از حفره را بردارد و به آزمایشگاه انتقال دهد.

هدف از انجام آندوسکوپی سینوس ها

اولین هدف از آندوسکوپی بینی و سینوس ها این است که چرک و عفونت هایی که در مجاری بینی تجمع پیدا کرده اند را بردارند تا هوای به آسانی وارد سینوس ها شود. برخی دیگر از اهداف آندوسکوپی عبارتند از: درمان مشکلات سینوس ها، بررسی علل ترشحات زیاد سینوس ها و کاهش آنها، ارتقای وضعیت بویایی و … آندوسکوپی سینوزیت ها دارای مزایای زیادی است که عبارتند از:

  • در جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس ها، هیچ گونه برشی در بینی بیمار صورت نمی گیرد از این رو دوران نقاهت بسیار کوتاه است و جای زخم نیز باقی نخواهد ماند.
  • به دلیل عدم برش در جراحی آندوسکوپی بینی هیچ گونه تورم و کبودی در بینی بروز نخواهد کرد.
  • میزان خونریزی در جراحی آندوسکوپی بسیار ناچیز است. درد حاصل از جراحی بسیار کم است و ناراحتی زیادی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.
  • دوران نقاهت این نوع از جراحی بسیار کوتاه است و بیمار به سرعت می تواند فعالیت های روزانه ی خود را آغاز کند.

جراحی آندوسکوپی برای سینوزیت ها

جراحی آندوسکوپی بینی و سینوزیت ها کاملا مشابه هم می باشد. در جراحی آندوسکوپی سینوزیت ها پس از این که لوله وارد حفره ی بینی شد. پزشک با استفاده از ابزار جراحی می تواند استخوانی که موجب مسدود شدن بینی شده است یا پولیپ داخل بینی را از بین ببرد. گاهی برای از بین بردن استخوان اضافه از لیزر برای سوزاندن استفاده می شود. برای جراحی سینوس ها می توان از بیهوشی عمومی و موضعی استفاده کرد. بیمار تا دو هفته بعد از جراحی ممکن است دچار خونریزی های جزئی شود و پس از ۲۱ روز باید مجددا برای ویزیت نزد پزشک برود. پزشک برای زهکشی خون، بینی بیمار را با گاز استریل می بندد. بیمار به مدت یک هفته باید از آنتی بیوتیک استفاده کند و برای کاهش تورم بینی نیز به مدت شش ماه اسپری ضد التهاب به بینی خود بزند. بیمار باید به طور مداوم مجاری بینی را با آب نمک شستشو دهد و هوای اتاق خود را مرطوب نگه دارد.

هزینه آندوسکوپی بینی و سینوس

یکی از سوالات افرادی که می خواهند آندوسکوپی بینی و سینوس انجام دهند این است که هزینه این کار چقدر است؟ در جواب باید بگوییم که هدف از انجام آندوسکوپی در تعیین هزینه آن موثر است. در بعضی مواقع از این روش برای درمان و در قالب جراحی استفاده می شود و گاهی برای تشخیص بیماری از آن استفاده می شود. عوامل دیگری نیز در برآورد هزینه عمل آندوسکوپی موثر است از جمله: شرایط بیماری، شدت بیماری، دستمزد پزشک، هزینه بیمارستان یا کلینیک، تجهیزات مورد استفاده در عمل و …

باید توجه داشته باشید که باید در ابتدا توسط پزشک معاینه شوید، سپس هزینه جراحی به شما اعلام می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید با مطب دکتر پژمان سرشارزاده با شماره تماس بگیرید.

دکتر پژمان سرشار زاده

دکتر پژمان سرشار زاده

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن – تخصص در زمینه ی جراحی زیبایی صورت و بینی – گذراندن دوره ی پزشکی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصيل سال ١٣٨٦

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *