۶ دقیقه
اهمیت-پوست-در-جراحی-بینی

اطلاعات جامع درباره اهمیت پوست در جراحی بینی

آنچه می خوانید...

آیا از اهمیت پوست در جراحی بینی مطلع هستید و می دانید نوع پوست چه تاثیری در نتیجه جراحی بینی دارد؟ اسکلت زیرین بینی تا حدود زیادی فرم و حالت بینی را تشکیل می‌هد و طی جراحی زیبایی بینی، جراح به منظور دستیابی به ظاهر بهتر تغییرات اساسی را روی بافت اسکلتی و غضروف بینی اعمال می‌کند اما چارچوب استخوان توسط پوست و بافت‌هایی مانند ماهیچه و چربی پوشانده می‌شوند. در این بین پوست به عنوان یک عامل مهم در نشان دادن ظاهر صاف، نرم و پوشاننده‌ی بینی نقش دارد.

اگر می خواهید درباره اهمیت پوست در جراحی بینی بیشتر بدانید، با ما در ادامه مقاله همراه باشید…

در ابتدا در ویدئوی زیر لایو مشترک دکتر پژمان سرشارزاده متخصص گوش و حلق و بینی را مشاهده نمایید:

اهمیت پوست در جراحی بینی

ضخامت پوست بینی در قسمت‌های مختلف آن متفاوت است، به طوری که در قسمت بالای بینی (بین ابروها) پوست نازکتر می‌باشد و هر چقدر به سمت نوک بینی پیش برویم ضخامت پوست بینی ضخیم‌تر می‌شود، جهت دستیابی به نتایج بهتر در جراحی زیبایی بینی، جراح باید علاوه بر اصلاح فرم استخوان و غضروف به نوع پوست بیمار و تفاوت ضخامت آن در قسمت‌های مختلف نیز دقت نماید، طی جراحی بینی معمولاً هیچ تغییری در پوست بینی ایجاد نمی‌شود و پوست باید پس از جراحی با ساختار جدید بینی تطابق پیدا کند که در برخی افراد این مرحله می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند که نتایج جراحی را دستخوش تغییرات نامطلوب نماید.

اهمیت پوست در جراحی بینی تا حدی است که تاثیر مستقیم روی نتیجه عمل داشته باشد و معمولا افرادی که پوست نازک دارند و جراحی بینی استخوانی انجام می دهند نسبت به افرادی که اقدام به عمل بینی گوشتی می کنند و پوست بینی آن ها ضخیم است، دوران نقاهت بعد از جراحی بینی را سریع تر سپری می کنند.

ویژگی‌های پوست بینی که بر جراحی تاثیر گذار است

  • ضخامت کلی پوست بینی یکی از مهمترین ویژگی‌ها و عوامل تاثیرگذار در جراحی بینی می‌باشد. نتایج جراحی روی بینی با پوست صاف و سالم با ضخامت متوسط به مراتب بهتر از پوست بینی با ضخامت بسیار بالا یا خیلی نازک می‌باشد.
  • ایحاد بافت اسکار: بعضی از پوست‌ها پس از جراحی با ایجاد کمترین بافت اسکار بهبود می‌یابند و رد بخیه در آن‌ها به سختی قابل مشاهده است اما در بعضی افراد نه تنها بافت اسکار باعث ایجاد ظاهر غیرطبیعی در بینی می‌شود بلکه باقی ماندن محل بخیه از لحاظ زیبایی بر نتایج جراجی تاثیرات نامطلوبی می‌گذارد.
  • خاصیت ارتجاعی پوست بینی: در اکثر جراحی‌های بینی، فرم استخوان و غضروف‌ها دستخوشش تغییر می‌شود و در موارد اندازه‌ی آن کاهش می‌یابد، اما پوست هیچ گونه تغییری نمی‌یابد، پیوند مناسب پوست روی استخوان و غضروف تغییر حالت یافته به خاصیت ارتجاعی پوست بستگی دارد، اگر پوست حالت ارتجاعی خوبی داشته باشد می‌تواند به راحتی با فرم جدید بینی تطابق پیدا کند در غیر این صورت ممکن است در قسمت‌هایی از بینی (به خصوص در قسمت بالای نوک بینی) موجب تشکیل برجستگی‌هایی می‌شود که اصلاحاً به آن پولی‌بیک یا بینی منقاری گفته می‌شود، ایجاد این حالت پس از جراحی در اکثر موارد نیاز به ترمیم دارد زیرا به خودی خود قابل برطرف شدن نمی‌باشد.

تاثیرات پوست نازک در جراحی بینی

  • جای زخم در افرادی که پوست بسیار نازک دارند به سرعت التیام می‌یابد و تورم پس از جراحی نیز خیلی سریع بهبود می‌یابد اما پوست بسیار نازک قادر به پنهان کردن ایرادات اسکلتی که در بینی وجود دارد نمی‌باشد و حتی نواقص بسیار جزئی در این گروه از افراد بسیار واضح و آشکار به نظر می‌رسد.
  • ایراد دومی که در رابطه با پوست بسیار نازک وجود دارد این است که این نوع پوست پس از جراحی تمایل به انقباض دارد که به آن پدیده “کوچک شدن” نیز می‌گویند، این مشکل می‌تواند چارچوب بینی پس از جراحی را دستخوش تغییرات نامطلوب کند و یکی از بزرگترین چالش های جراحان در هنگام جراحی بینی با پوست نازک، دستیابی به یک چارچوب اسکلتی صاف و مقاوم می‌باشد. در این موارد جراح با استفاده از گرافت سعی می‌کند ضخامت پوست را به صورت مصنوعی افزایش دهد.
  • پوست نازک مستعد کبودی و تشکیل رگ‌های عنکبوتی می‌باشد. (البته در مورد این چالش لیزر درمانی عروقی می‌تواند این مشکل را برطرف نماید.)

تاثیرات پوست ضخیم در جراحی بینی

تا اینجا با اهمیت پوست در جراحی بینی آشنا شدید. حال اگر پوست بینی شما ضخیم باشد چه تاثیری در نتیجه عمل خواهد داشت؟ مراجعه به بهترین جراح بینی و مشاوره با او می تواند شما را در این زمینه بیشتر آگاه نماید. در ادامه این موارد را بررسی می کنیم:

  • تنها مزیت پوست ضخیم در جراحی بینی این است که برخلاف پوست نازک می‌تواند اکثر عیوبی که در اسکلت زیرین بینی وجود دارد بپوشاند، در بقیه موارد پوست ضخیم به عنوان یکی از چالش برانگیزترین موانع در جراحی بینی مطرح است. عمده دلایل و مشکلاتی که در رابطه با پوست ضخیم مطرح است پیشتر عنوان شد، به طور کلی اثرات نامطلوب پوست ضخیم در جراحی بینی به حدی زیاد است که برخی از جراحان ریسک جراحی این گروه از بیماران را برعهده نمی‌گیرند.
  • وزنی که پوست خیلی ضخیم به چارچوب غضروفی بینی پس از جراحی وارد می‌کند باعث تضعیف تکیه گاه ساختاری بینی می‌شود و در بعضی موارد منجر به تغییر شکل بینی پس از اصلاحاتی که حین جراحی صورت گرفته است می‌شود. در واقع یکی از اصول دستیابی به نتایج مطلوب در افرادی که پوست بینی ضخیمی دارند این است که ساختار استخوانی و غضروفی محکم و پایداری داشته باشند.
  • تورم و التهاب طولانی مدت در افرادی که پوست ضخیم دارند یکی دیگر از چالش های جراحی در این افراد می‌باشد. پوست خیلی ضخیم به مدت بسیار طولانی‌تری جهت التیام تورم و التهابات پس از جراحی نیاز دارد، به طور متوسط ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان جهت رفع کامل تورم در این افراد در نظر گرفته می‌شود (در حالت عادی و برای پوست‌های معمولی طی ۶ تا ۱۲ ماه التهابات کاهش می‌یابد). التهاب در بیمارانی که سابقه آکنه، رینیت آلرژیک دارند یا بینی آن‌ها از قبل آسیب دیده است بیشتر است. در مورد این بیماران تزریق استروئیدها تا حدودی در کاهش التهابات موثر می‌باشد اما اگر بافت اسکار کنترل نشده تشکیل شود ممکن است تغییر شکل‌های غیر قابل جبرانی را ایجاد کند که در برخی موارد درمان آن‌ها بسیار سخت می‌باشد. (خوشبختانه این مورد به ندرت اتفاق می‌افتد)

منبع:

https://www.davisrhinoplasty.com/importance-nasal-skin.html

دکتر پژمان سرشار زاده

دکتر پژمان سرشار زاده

متخصص گوش و حلق و بینی و جراح سر و گردن – تخصص در زمینه ی جراحی زیبایی صورت و بینی – گذراندن دوره ی پزشکی عمومی در دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصيل سال ١٣٨٦

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *