جراحی بینی گوشتی، یک جراحی با هدف درمانی یا زیبایی یا هر دو می باشد که روی بینی های گوشتی انجام می شود. شاید برای شما سوال پیش بیاید که بینی گوشتی چه ویژگی هایی دارد و چگونه می توان آن را از بینی استخوانی تشخیص داد؟ جراحی بینی گوشتی چه فرقی با جراحی بینی استخوانی دارد؟ و ….
ما در این مقاله به بررسی کامل این موضوع می پردازیم و اطلاعات مفید و جامعی در اختیار شما قرار می دهیم. با ما در ادامه همراه باشید…
خصوصیات بینی های گوشتی
اگر شما می خواهید بدانید که بینی گوشتی دارید یا استخوانی بهتر است با ویژگی های بینی استخوانی در ابتدا آشنا شوید. بینی های گوشتی پوست ضخیم با منافد باز دارند که بسیار چرب می باشد. از لحاظ ساختار، بینی های گوشتی بسیار ضعیف می باشند و از لحاظ ظاهری این بینی ها پهن است و پره های بزرگی دارد، همچنین نوک بینی نیم دایره و افتاده می باشد. این نوع بینی تیغه مشخصی ندارد و هنگامی که از روبرو به آن نگاه می کنید، نوک بینی بی فرم و متورم است. غضروف ها بسیار ضعیف هستند و از استحکام کمی برخوردار می باشند، به همین دلیل گاهی در جراحی بینی گوشتی نیاز به اضافه کردن غضروف می باشد. برای این کار از غضروف بخش دیگر بینی برداشته می شود و به قسمت دیگر بینی اضافه می شود. در صورتی که بینی فرد غضروف کافی نداشته باشد، ممکن است جراح از غضروف گوش یا دنده استفاده کند.
تفاوت جراحی بینی گوشتی با جراحی بینی استخوانی
از آنجایی که بینی های گوشتی و استخوانی با هم تفاوت هایی دارد، ممکن است برای رفع ایرادات هر یک از آن ها تکنیک های مختلفی به کار برده شود. در جراحی بینی گوشتی به دلیل ضعیف بودن غضروف ها، روی پیوند غضروف به پل و نوک بینی تمرکز می شود. بینی های استخوانی دارای پوست نازک، غضروف های مستحکم و قوز روی بینی می باشند و پهنی و افتادگی در نوک بینی کمتر است. به همین علت هدف از جراحی بینی استخوانی فرم دهی به بینی، کاهش حجم، رفع قوز و برآمدگی ها و فرورفتگی های روی پل بینی می باشد.بینی های استخوانی دارای انعطاف بیشتری هستند و از این جهت بهترین جراح بینی نیمه فانتزی می تواند فرم ایده آل را در آن ایجاد نماید اما بینی گوشتی دارای محدودیت هایی است.
جراحی بینی گوشتی چگونه انجام می شود؟
جراحی بینی گوشتی با هدف افزایش اعتماد به نفس، اصلاح مشکلات بینی، رفع افتادگی، جمع کردن پره ها، باریک کردن، کوچک و سربالا کردن نوک بینی، بهبود مشکلات تنفسی و … انجام می شود. برای انجام این جراحی باید به بهترین جراح بینی مراجعه کنید تا به نتایج مطلوب و مورد انتظار برسید. پزشک با تصویربرداری از زوایای مختلف، ایرادات بینی و کلیه مشکلاتی که نیاز به برطرف شدن درجراحی دارد را مورد بررسی قرار می دهد. برای انجام جراحی شما باید تحت بیهوشی عمومی باشید. پزشک بینی شما را برش می دهد و تغییرات و اصلاحات لازم روی ساختار بینی را انجام می دهد. پس از رفع تمام مشکلات، جراح، برش های ایجاد شده را بخیه می زند. بخیه ها دو نوع کشیدنی و جذب شدنی می باشند. پس از زدن بخیه، بینی گچ گرفته می شود و اسپلینت روی آن آن قرار داده می شود. اسپلینت معمولا یک هفته روی بینی باقی می ماند و کاربرد آن حفظ ساختار بینی پس از جراحی می باشد.
جراحی ترمیمی بینی گوشتی
جراحی ترمیمی بینی گوشتی، جراحی پیچیده و سخت تری نسبت به جراحی معمولی می باشد، به دلیل اینکه در این جراحی باید ایرادات و مشکلاتی که در جراحی اولیه توسط جراح دیگری در ساختار بینی وجود دارد رفع گردد. جراحی ترمیم بینی گوشتی معمولا با هدف تقویت استخوان و غضروف های بینی انجام می شود که در جراحی اولیه از بینی برداشته شده است. در این جراحی نیاز به غضروف های مستحکم تر می باشد که گاهی نیاز است این غضروف ها از دنده یا گوش برداشته شوند.
آیا جراحی بینی گوشتی برگشت پذیر است؟
برخی از افراد تصور می کنند جراحی بینی گوشتی نتیجه خوب و ماندگاری به همراه نخواهد داشت یا برگشت پذیر است، یا بر این باورند که بینی های گوشتی به خوبی بینی استخوانی عمل نمی شوند. اما باید بگوییم این تصور اشتباه است و امروزه با پیشرفت علم و وجود تکنیک های نوین، مدل های مختلف بینی قابلیت جراحی بدون هر گونه مشکل و برگشت پذیری را دارند. مراجعه به جراح بینی حاذق و با تجربه و رعایت دقیق مراقبت های بعد از جراحی به شما در ماندگاری نتیجه جراحی بینی گوشتی کمک شایانی می کند.
سن جراحی بینی گوشتی
بهترین سن برای جراحی بینی گوشتی، سنی است که فرد به رشد و بلوغ جسمی و فکری رسیده باشد و بتواند بهترین تصمیم را بگیرد و انتظارات واقع بینانه ای از جراحی داشته باشد. سن مناسب جراحی بینی گوشتی در دختران ۱۷ سال و در پسران ۱۸ سال است.
مراقبت های قبل و بعد از جراحی بینی گوشتی
از جمله مراقبت های بعداز جراحی بینی عبارتند از:
- از ۸ ساعت قبل از جراحی بینی گوشتی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
- شب قبل جراحی استحمام کنید.
- دو هفته قبل و بعد از جراحی مصرف الکل و دخانیات را قطع کنید.
- سابقه پزشکی خود را به طور کامل در اختیار پزشک قرار دهید.
- دو هفته قبل و بعد از جراحی مصرف داروهای ضد انعقاد خون ممنوع است.
- روز عمل حتما یک نفر همراه داشته باشید.
- برای کاهش تورم بینی گوشتی می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
- نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی باید به صورتی باشد که سر شما بالاتر از بدن قرار بگیرد
- غذاهای سفت و پرنمک مصرف نکنید.
- از پایین نگه داشتن سر خود خودداری کنید و تا جایی که می توانید سر خود را بالا نگه دارید، زیرا سبب بهبود گردش خون شده و کاهش تورم می شود.
- در صورت داشتن حالت تهوع، اسهال، استفراغ و هر گونه مشکلی به پزشک خود اطلاع دهید.
- در هفته اول از دوش گرفتن خودداری کنید زیرا باعث خیس شدن گچ می شوید.
- مدت زمان چسب زدن به بینی های گوشتی به دلیل تورم بیشتر معمولا از بینی های استخوانی بیشتر است و دوران نقاهت طولانی تری دارد.
- در مورد مناسب ترین و بهترین فصل جراحی بینی برای شما با پزشک خود مشورت نمایید.
عوارض جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی گوشتی چنانچه نزد جراح با تجربه انجام شود هیچ گونه عوارض و خطری به همراه نخواهد داشت. انجام مراقبت های بعد از جراحی بینی گوشتی و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک باعث می شود عوارض موقتی جراحی مانند تورم و کبودی سریع تر بهبود پیدا کند.
هزینه جراحی بینی گوشتی
برای تعیین هزینه جراحی بینی گوشتی باید توسط پزشک معاینه شوید و بینی شما مورد بررسی قرار گیرد. سپس بر اساس میزان مشکلات بینی شما، روش جراحی، دستمزد پزشک و فاکتورهای دیگر هزینه به شما اعلام می شود.
برای اطلاعات بیشتر می توانید با مطب دکتر پژمان سرشارزاده جراح بینی تماس بگیرید.